Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

>

Коронавірус і мотоспорт: одесит Калінін стартує на чемпіонаті світу в Іспанії в період пандемії


Опубликованно 31.07.2020 07:42

Коронавірус і мотоспорт: одесит Калінін стартує на чемпіонаті світу в Іспанії в період пандемії

Микита Калінін / Фото - nickgp.com

Після затяжної карантинного очікування старту сезону і питань про те, чи відбудеться сезон 2020 чемпіонату світу з мотоспорту Світової Супербайк, Микита Калінінразом зі своєю командоюBattley-RT Motorsports by SKM-Kawasakiпочнуть свій гоночний рік 30 липня на трасі Херес в Іспанії. Призер етапів чемпіонату світу з Одеси разом з німецько-голландським колективом і пілотами команди з Австралії і великої Британії вже прибули на трек і займаються організаційними питаннями перед першими тренуваннями в п'ятницю.

Сезон 2020 року Калінін проведе в боротьбі за титул чемпіона світу в класі Supersport 300. Це буде четвертий рік одесита на мотоциклі в молодшій категорії Світового Супербайка. Всього в стартовому листі чемпіонату світу 2020 року 55 пілотів зі всього світу. У числі суперників Калініна володар головного трофею 2018 року – іспанка Ана Карраско, пілот топ-3 чемпіонату за останні три роки - голландець Скотт Дероу, а так само представник з Moto3 - британець Том Бус-Амос, який буде їздити з Микитою в одній команді.

У період довгої серії листів про скасування або перенесення перегонів команда Микити Калініна Battley-RT Motorsports by SKM-Kawasakiотримала додаткову можливість для роботи з мотоциклами. Зазвичай байки нової серії команда отримує в лютому, всього за місяць до старту чемпіонату. Цього разу команда отримала запас часу для роботи з ними і зосередилася на використанні даних, отриманих з 2019 року, і на всебічному вивченні результатів тестів своїх пілотів з німецького чемпіонату в 2020 році. Завдяки цьому, вже на нових тренувальних зборах чемпіонату світу на іспанському треку Арагон Микита Калінін отримав конкурентний мотоцикл і зумів показати швидкі часи кола присутніх щодо майбутніх суперників.

Вцілому, за два тижні до старту чемпіонату Калінін разом з командою провів дві серії тестів на треках в Арагоні і Картахені, що дозволило йому оцінити свій рівень готовності до старту змагань.

Калінін Микита

«Я вже навіть не вірю, що завтра ми почнемо боротьбу. Спасибі моїм спонсорам, моїй команді за те, що підтримали мене в цей непростий для усіх період. Це було дуже затяжний міжсезоння, і я радий бути в Іспанії, особливо згадуючи як мене кілька разів не хотіли брати на рейс... Довелося поборотися навіть за те, щоб опинитися тут.

За останні тижні ми з командою відмінно попрацювали. Вийшло провести двоє тестів, де я оцінив свою фізичну підготовку і те, як команда підготувала мотоцикли.

Я залишився задоволений: були швидкі кола, а головне гарне почуття володіння мотоциклом. Єдиний мінус -це невелике падіння в Картахені. Мотоцикл треба було привести в порядок, а я в цей час перевірив свій фізичний стан. Травма перед самим стартом чемпіонату не потрібна нікому, і, на щастя, я повернувся на байк без проблем.

Зараз я вже подумки на треку. Звичайно, заманеться б потренуватися на трасі в Хересі, як іспанці. Але нічого, буду включатися в роботу по максимуму. В цьому році у нас одразу дві гонки: по одній в суботу і в неділю. Це додаткові очки і можливості. Так що стежте за мною в соцмережах і під час трансляцій, а я буду працювати на результат».

Перші дві гонки чемпіонату світу Світової Супербайк в категорії Supersport 300 з участю Микити Калініна пройдуть 1-2 серпня на трасі Херес в Іспанії.



Категория: АвтоМотоСпорт