Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

>

Tesla судиться з Rivian Automotive


Опубликованно 29.07.2020 02:48

Tesla судиться з Rivian Automotive

Стартап Rivian звинувачується в переманювання співробітників і крадіжці комерційної таємниці.

У Tesla вважають, що четверо колишніх співробітників компанії, які перейшли в Rivian Automotive, передали конкуренту дані, що мають відношення до комерційної таємниці. В тому ж злочині підозрюються ще як мінімум дві людини. У скарзі, поданій до суду Сан-Хосе, Каліфорнія, що стартап навмисно переманював співробітників Tesla, щоб мати доступ до конфіденційної інформації. Як стверджується в позові, в Rivian працюють 178 колишніх співробітників Tesla, причому 70 з них перейшли в компанію безпосередньо після роботи в Tesla. У Rivian всі звинувачення заперечують.

«Rivian складається з високопродуктивних команд, орієнтованих на місію, а наша бізнес-модель і технології засновані на багаторічному проектуванні, дизайні та розробці стратегії», - цитує офіційну відповідь стартапу на звинувачення Tesla агенство Bloomberg.

Стартап Rivian заснований в 2009 році випускник Массачусетського технологічного інституту Робертом Джозефом Скаринджем (RJ Scaringe). На даний момент у компанії є підприємства в Каліфорнії, Мічигані та Іллінойсі, на яких, в цілому, трудяться 2400 чоловік.

Поки в лінійці стартапу дві моделі - повнопривідний електричний пікап R1T і побудовані на його основі семимісний позашляховик Rivian R1S, виробництво яких планують почати до середини 2021 року. З цією метою компанія залучила майже 6 млрд доларів США інвестицій. Технічно автомобілі ідентичні. Як і пікап, позашляховик буде пропонуватися з батареєю ємністю 105, 135 і 180 кВт·год В залежності від комплектації запас ходу без підзарядки складе від 390 до 660 км. Максимальна швидкість для всіх версій заявлена на рівні 201 км/ч. Мінімальний цінник обох електрокарів складе близько 70 000 доларів США.

Серед інвесторів Rivian Automotive компанія Amazon, яка вклала в запуск стартапу 700 мільйонів доларів і замовила 100 тисяч электрогрузовиков Rivian. З них 10 тисяч Rivian поставить до 2022 року, решта 90 тисяч - до 2030 року.



Категория: Автоновости