Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

>

Названі 5 помилок, що "вбивають" кондиціонер автомобіля


Опубликованно 15.07.2020 00:56

Названі 5 помилок, що

"Російська газета" назвала п'ять основних помилок водіїв, через яких ламається система кондиціонування в салоні.

По-перше, пише видання, включати кондиціонер потрібно хоча б раз на місяць і хоча б на півгодини (взимку - в гаражі або на стоянці), в іншому випадку прокладки в сполуках можуть потріскатися і почнуть пропускати холодоагент.

По-друге потрібно постійно перевіряти кондиціонер на предмет забруднень, інакше він може забитися пилом, пухом, що знизить ефективність роботи і може привести до перегріву.

Автовласникам радять звертати увагу на дивні шуми. Якщо кондиціонер працює занадто голосно, швидше за все, зношений компресор. Постукування при виключенні вказують на знос підшипника шківа. Писк після включення - ознака слабкого натягу або зносу поликлинового ременя. Шипіння - витік хладагента.

Ігнорування витоку призведе до того, що компресор буде використовувати залишки інтенсивніше, це погіршить циркуляцію масла, а металева стружка осяде на стінках магістральних трубок, засмітить конденсор і фільтр-осушувач. Автовласнику доведеться купувати новий компресор і конденсор і замовляти роботи по промивці та заправки системи.

Небажання міняти фільтри кожні 15-20 тисяч кілометрів пробігу і взагалі чистити систему призводить до того, що в кондиціонері починають розмножуватися бактерії, і це загрожує простудними захворюваннями.



Категория: Авто советы