Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

>

Акація – властивості, особливості використання, ціна


Опубликованно 08.12.2021 16:24

Акація – властивості, особливості використання, ціна

Акація завжди викликала надзвичайне зацікавлення серед виробників. Деревину цієї породи широко застосовують під час виготовлення елітних та звичайних меблів, оздоб, паркету, будівельних матеріалів та іншого.

Тому ціни на лісоматеріал акації, та порядок придбання викликають велику зацікавленість серед потенційних покупців.

Знайти найпривабливішу пропозицію та провести угоду безпечно можна на електронних біржах, які мають державну ліцензію. Однією з них є ТОВ «Українська Енергетична Біржа». Щоб розпочати роботу, треба пройти нескладну процедуру реєстрації. Це можна зробити на сервісі https://www.ueex.com.ua/.

Акація – властивості, особливості використання, ціна

Характеристики та властивості деревини

Акація досить невибаглива, тому росте майже всюди. У висоту дерева можуть досягати майже 30 м., а товщина стовбура буває більше ніж один метр.

Лісоматеріал відрізняється великою пружністю та твердістю, обробка потребує певних зусиль, але він гнучкий. У виробництві столярних виробів використовується акація, віком не менш ніж 25-30 років.

Надзвичайні якості матеріалу пояснюють тим, що волокна стовбура ростуть на зустріч одне одному та мають «скручену» структуру. Така особливість робить сировину надзвичайно витривалою до великих навантажень. Серцевина стовбура акації, шовковиста, має дуже цікаву фактуру та різноманітну кольорову гаму.

Це дерево майже не уражається цвіллю, не гниє та не вражається шкідливими комахами.

До головних переваг деревини акації можна віднести:

  • не смолиста;
  • має величезну зносостійкість;
  • міцна – здатна витримати дуже великі навантаження;
  • має довгий термін використання;
  • стійка до гниллі, не вражається комахами;
  • екологічно чиста, без шкідливих домішок.

Ця сировина має і свої недоліки, перш за все легко розтріскується при сушці на відкритому повітрі. Також вона важка в обробці

Де використовується матеріал та ціни на нього

Може бути застосована для створення інтер'єрів, на будівництві, під час виготовлення обрізної та масивної дошки, слябів та інших виробів. З акації виготовляють гарні меблі, які мають довгий строк використання, а завдяки унікальній фактурі дерева дуже естетичні. У місцях де є велике навантаження, з подібного лісоматеріалу укладають підлогу, яка буде виконувати свої функції надзвичайно довго.

Стінові панелі, виготовлені з деревини акації, надають будь-якому приміщенню вишуканий та елегантний вигляд. Навіть найновіші будівельні матеріали не витримують конкуренції з виробами із цієї деревини. Ціна на акацію досить невисока, якщо порівнювати з ясенем або дубом, тому користується дуже великим попитом серед оптових та роздрібних покупців.

Щоб отримати актуальну інформацію про вартість або попит/пропозицію на деревину акації в Україні достатньо зайти на сервіс ТОВ «УЕБ», де відкрити сторінку «Біржові котирування» або підписатися на розсилку.

Також у ТОВ «УЕБ» можна проконсультуватись з фахівцями за телефоном 044-357-75-37.



Категория: Обо всем