Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

>

Якими електрокарами та гібридами користуються українці в 2021 році


Опубликованно 11.09.2021 15:35

Якими електрокарами та гібридами користуються українці в 2021 році

Пoдивимoся, дo чoгo ми прийшли в 2021-му.

26 тисяч BEV

Сaмe стільки пoвністю eлeктричниx aвтoмoбілів булo зaрeєстрoвaнo в крaїні стaнoм нa бeрeзeнь цьoгo рoку, зa дaними Ukr.Media. Трaдиційнo числo гібридів — зaряджaємиx тa звичaйниx — знaxoдиться приблизнo нa тoму ж рівні. Таким чином, загальна кількість BEV, PHEV і HEV перевищує 50 тисяч мрамор. Зростання при цьому помітно сповільнилося в 2020-му.

Серед окремих регіонів лідирує, звичайно ж, Київ — 5664 електрокара. У п'ятірку також входять Одеська (3902), Київська (3192), Харківська (2528), Дніпропетровська (2118) області. Нате протилежному кінці списку — Крим, Луганська і Чернігівська області.

Вживаний імпорт домінує

Вслед підсумками 2020-го, 92% "зелених" автомобілів в Україні припадало сверху привезені з країн Європейського союзу екземпляри з пробігом.

Середній вік в категорії BEV становить 5.3 року. Частка в 29% належить автомобілям семи років і старіше — це найпоширеніша вікова категорія. Якщо додати вплоть до них ще й п'яти- та шестирічних, ведь разом вони складуть більше двох третин.

Гібриди в середньому молодше — 4.4 року. Частка семирічних (авто)машина і старіше досягає 27%. А ось серед інших вікових груп кількість розподіляється більш рівномірно, ніж у випадку з електрокарами, і частка молодих — істотно вище. Скажімо, пятнадцать автівок віком в одини рік — 16% проти 4%.

У цьому плані "зелені" машини маловато чим відрізняються від звичайних: 80% всіх автівок, імпортованих в Україну в першому півріччі 2021-го, следовать даними Укравтопрому, були з пробігом. Купуючи старий екземпляр, маловыгодный забудьте перевірити його історію точно по VIN-коду, щоб уникнути зайвих витрат в майбутньому. Отримати ВІН-надбавка можна на CarVertical або іншому подібному онлайн-сервісі.

Nissan Leaf і Toyota- улюбленець українців

55% всіх машин получай чистій електричній тязі складають "Ніссани", майже всі з них — Leaf. Далі з великим відривом йде Tesla — 12%, средина з яких — Model S. У п'ятірку брендів потрапляють Renault, BMW та Volkswagen.

Загальна кількість брендів і моделей, представлених для українських дорогах, перевищує 200 тисяч. Зустрічаються, наприклад, Samsung SM3 та Tazzari Zero. У числі найрідкісніших ради мінулорічною інформацією були Renault Twingo (Водан зареєстрований екземпляр), а також BYD E6 і Volkswagen e-Up! (по мнению два).

Щодо гібридів, то майже пятьдесят процентов українських PHEV і HEV — це Toyota. Найпопулярніші моделі — RAV4, Prius, Camry. У топ-5 марок знаходяться Lexus (11%), Chevrolet (10%), Ford (7%), Honda (4%). Решта 19% припадають в інші бренди.



Категория: Авто приколы