Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

>

COVID-19 може викликати проблеми з потенцією - вчені


Опубликованно 14.05.2021 06:45

COVID-19 може викликати проблеми з потенцією - вчені

Кoрoнaвірус збeрігaється в ткaнинax стaтeвoгo члeнa дoвгий чaс після зaрaжeння тa мoжe стaти причинoю рoзвитку eрeктильнoї дисфункції.

 
Вчeні з СШA з'ясувaли, щo COVID-19 мoжe спричинити eрeктильну дисфункцію, просто так як зберігається в тканинах статевого члена після одужання. Результати відповідного дослідження опублікували в журналі World Journal of Men's Health.
 
Як відомо, одним з наслідків коронавірусу є дисфункція ендотелію (доска плоских клітин, що вистилає внутрішню поверхню судин і серцевих порожнин). Курень характеризується порушенням слизової оболонки дрібних кровоносних судин, внаслідок чого в тканини неважный (=маловажный) може нормально постачатися кров.
 
"Наше дослідження показує, що COVID-19 може викликати на широкую ногу поширену дисфункцію ендотелію в системах органів из-за межами легенів і нирок. Вірус може проникати в ендотеліальні клітини і впливати получай багато органів, зокрема статевий мужское достоинство", - заявила керівник дослідження акушер Ранджита Рамасамі з Медичної школи Університету Маямі.
 
(на)столь(ко), у пілотному дослідженні фахівці виявили, що після хвороби деякі чоловіки мали проблеми з потенцією, хоча раніше безвыгодный скаржилися на це.
 
Потім були зібрані зразки тканин статевого члена у двох чоловіків, які перехворіли шість і вісім місяців тому і які поскаржилися получай еректильну дисфункцію.
 
Один з чоловіків під период хвороби потрапив у лікарню, а в іншого були лише легкі симптоми.
 
Во (избежание порівняння автори дослідження зібрали тканини ще у двох чоловіків, які далеко не були інфіковані COVID-19, і проаналізували всі проби в наявність вірусу і проблеми із судинами.
 
Як і очікувалося, коронавірус виявили в тканинах статевих членів обох інфікованих. Також були всі ознаки порушення ендотелію.
 
У здорових чоловіків з контрольної групи безграмотный було ні того, ні іншого.
 
Таким чином, дослідження вперше продемонструвало присутність COVID-19 в тканинах статевого члена, коль минуло багато часу після первинного зараження. Також вчені припустили, що всеобъемлюще поширені порушення ендотелію через коронавірус можуть послужить источником до еректильної дисфункції.
 
Получай думку авторів, результати, які вони отримали, а також дані інших досліджень можуть свідчити ради потенційну можливість передачі COVID-19 статевим шляхом.



Категория: Обо всем