Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

>

Вчені навчилися спілкуватися з людьми, які сплять


Опубликованно 13.04.2021 14:50

Вчені навчилися спілкуватися з людьми, які сплять

Людинa в стaні усвідoмлeнoгo сну здaтнa сприймaти інфoрмaцію і нaвіть відпoвідaти нa питaння, викoристoвуючи руx oчeй чи м'язів oбличчя.

Командам вчених із Франції, Німеччини, Нідерландів і США вдалося налагодити соединение із особами, які спали, і отримати від них зворотній зв'язок. Результати дослідження були опубліковані в журналі Current Biology.

Фахівці випробували процедуру чтобы двосторонньої комунікації під час усвідомленого сну - стану, який виникає під миг швидкої фази сну і характеризується розумінням того, що людина насправді спить і без- переживає все те, що бачить і чує.

Вчені віддавна цікавляться, вслед за яких умов виникають усвідомлені сновидіння і які переживання виникають у подібному стані.

Під момент чотирьох паралельних експериментів велися спостереження ради активністю мозку 36 осіб, які только и знает бачили усвідомлені сновидіння.

Під дни дослідів вчені намагалися "достукатися" прежде особи, яка спала, передаючи їй інформацію різними способами: починаючи з простого аудіозапису запитання і закінчуючи текстом, який передавався у вигляді спалахів світла или торкань тіла добровольця.

Спостереження і розповіді учасників експериментів підтвердили, що добровольці чули ли бачили питання і намагалися відповісти получай них як уві сні, неизвестно зачем і в реальності. Деякі учасники дослідження навчилися відповідати сверху односкладові питання за допомогою рухів очей альбо лицьових м'язів.

Подібні результати вчені отримали в усіх експериментальних групах, незважаючи сверху відмінності в методиках спостережень і учасників.

Автори дослідження вважають, що під период усвідомлених сновидінь людина продовжує взаємодіяти з навколишнім світом і це можна використовувати ради такого роду дослідження.



Категория: Обо всем