Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

>

Perseverance записав звуки свого пересування на Марсі


Опубликованно 11.04.2021 07:35

Perseverance записав звуки свого пересування на Марсі

Звуки пeрeсувaння мaрсoxoдa були зaписaні 7 бeрeзня, кoли він прoїxaв 27 мeтрів пo дну крaтeрa.

NASA oпублікувaлo пeрші звуки пeрeсувaння Perseverance пo поверхні Марса. Для це повідомляє Space.com у четвер, 18 березня.

Зокрема, мікрофон входу, спуску і насаждения (EDL) апарату записав понад 16 хвилин звуку під полоса поїздки 7 березня на відстань 27,3 метра получи дні кратера Єзерово шириною 45 км возьми Марсі.

"Багато людей, коль бачать зображення, не розуміють, що жестянка металеві. Але коли ви рухаєтеся нате цих колесах по камінню, це дійсно дуже шумно", - пояснила Ванді Верма, старший інженер і водій марсохода Лабораторії реактивного руху NASA в Південній Каліфорнії.

Також мікрофон вловив марсіанський вітер і різні дзижчання марсохода. У Perseverance є і другий мікрофон, який є частиною інструменту SuperCam марсохода. Він ранее добре себе зарекомендував, записуючи подсвист вітру і клацання, які створив лазер апарату.

Ніколи раніше робокар не фіксував звук з поверхні Червоної планети. Аудіофайли потрібні NASA к оцінки працездатності всіх систем марсохода, щоб переконатися, що під часик доставки і посадки нічого не пошкодилося. Також дневной журнал можуть розкрити важливі характеристики порід для Марсі, в тому числі їхню твердість і наявність нате них покриття.

Тепер команда місії готується прежде польоту Ingenuity, маленького вертольота, який прибув получи Марс в Perseverance. Марсохід буде спостерігати из-за випробувальними польотами Ingenuity за допомогою своєї камери Mastcam-Z. Після завершення польотів вертольота, Perseverance розпочне свою наукову роботу і збір проб.















Категория: Обо всем