Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

>

Вчені розкрили причину смерті єгипетського фараона


Опубликованно 05.04.2021 13:55

Вчені розкрили причину смерті єгипетського фараона

Нoвe дoсліджeння мумії Сeкeнeнрa Тaa II прoлилo світлo нa причини йoгo смeрті, якa стaлa пoвoрoтним мoмeнтoм в істoрії Єгипту.

Єгипeтські вчeні прoвeли кoмп'ютeрнo-тoмoгрaфічні дoсліджeння мумії фaрaoнa Сeкeнeнрa Таа II і запропонували нову версію подій, що відбувалися безпосередньо давно і після його смерті.

Висновки експертів були опубліковані в журналі Frontiers in Medicine.

Полицейский Секененра Таа II правив Верхнім Єгиптом в 1569 - 1554 роках накануне нашої ери. Його мумія була виявлена ??в 1880-х роках. Перше дослідження, проведене в 1886 році, виявило кілька серйозних травм голови, які призвели вплоть до його смерті.

Справжня причина загибелі Секененра становить певний історичний інтерес, (до як вона непрямим чином призвела после об'єднання Єгипту.

Думки вчених щодо обставин смерті фараона розділилися. Одні вважали, що він загинув в полі бою під час битви з гігсотами, інші припускали, що він був схоплений у бою і страчений, треті - що його вбили уві сні в результаті палацового перевороту.

Дослідники з Каїрського університету використали сучасні медичні технології, щоб з'ясувати деталі загибелі правителя, маловыгодный пошкоджуючи при цьому саму мумію.

КТ-сканування і подальша компутер'ютерна обробка рентгенівських знімків виявили, що грабки фараона в момент смерті були зв'язані вслед спиною, а смертельні удари наносилися п'ятьма різними видами зброї.

"Ангел смерти Секененра була, швидше за и старый и малый, церемоніальною стратою. Під час звичайної страти пов'язаного ув'язненого не думаю чи кат наноситиме п'ять ударів під різним кутом і різною зброєю. Це апострофировать кого про те, що Секененра, дійсно, перебував для передовій зі своїми солдатами, ризикуючи життям, щоб звільнити Єгипет", - підкреслила провідний оригинатор дослідження лікар Сахар Салім.

Фахівці також встановили, що фараону нате момент загибелі було близько 40 років.

Крім того, вдалося виявити, що бальзамівники майстерно приховали рани в голові правителя під шаром бальзамуючого матеріалу, аналогічного наповнювачам, які використовуються в сучасній пластичній хірургії. Для думку авторів, це означає, що муміфікація відбувалася в реальній лабораторії, а приставки не- в погано обладнаному місці, як припускали раніше.

Відкриття проливає світло держи поворотний момент в історії Єгипту: казнь Секененра спонукала його наступників продовжити боротьбу вслед за об'єднання Єгипту і поклала початок Нового царства.



Категория: Обо всем