Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

>

Порівнюємо популярні кросовери Mitsubishi Eclipse Cross і KIA Seltos


Опубликованно 28.07.2020 06:08

Порівнюємо популярні кросовери Mitsubishi Eclipse Cross і KIA Seltos

Рецепт приготування компактного кросовера на кухні будь-якого виробника простий. Перевірену платформу змішують з яскравою зовнішністю, перчать різними електронними системами за смаком і подають жадібним до новинок покупцям. Так вчинили в Mitsubishi, KIA

СПОКУСЛИВА ЗОВНІШНІСТЬ

Японці згадали, що у них колись був популярний на багатьох ринках купе Mitsubishi Eclipse. Маркетологи скористалися цим гучним ім'ям і додали до нього слово Cross. В результаті вийшов кросовер оригінального дизайну, увидивший світло в 2017 році. Що до платформи, то машина ділить її з ASX і Outlander.

Корейці при створенні Seltos використовували «візок» К2, на якій базуються популярні у нас Ceed і Soul, і не обмежувати фантазію дизайнерів. В результаті Seltos, що з'явився в Росії навесні 2020 року, вийшов дійсно самобутнім

Особисто мене зовнішність Seltos приваблює сильніше. Перш за все, із-за новизни. Не розумію лише пристрасті азіатських художників зображати на задньому бампері великі фальш-патрубки випускної системи. З корми машина виглядає так, ніби під капотом стоїть V12 в 500 «коней». Насправді, все набагато скромніше.

фото: Максим Гомянин

Рубані форми Mitsubishi Eclipse Cross теж виглядають свіжо. Але тут викликає питання форма скла дверей багажника, яку японці явно підгледіли у Pontiaс Aztek. Перегородка-спойлер ріже його на дві частини, при цьому склоочисник тільки один, і розташований зверху. Виглядає оригінально, але заважає огляду.

НАЧИНКА

фото: Максим Гомянин

Сідаю в салон Mitsubishi Eclipse Cross відразу бачу, що обробка тут приємніше, ніж в тому ж «Аутлендере». Та й явно цікавіше. Такий передній панелі хвилеподібної форми у конкурентів просто немає. Збірка добротна. Але ось кнопки обігріву сидінь виглядають «родом з дев'яностих». Таке відчуття, що клавіші зняли з іншої машини і поставили сюди. Тачпад а-ля преміальних японських авто вже вийшов з моди, та й щоб користуватися їм потрібен навик. Так що зручніше працювати з 7-дюймовим екраном на передній панелі. Благо, він сенсорний і відгук на натискання швидкий.

фото: Максим Гомянин

Салон KIA Seltos зроблений за останньою модою. Колонки Bose на дверях виглядають просто круто! Однак недорогий пластик панелей видає автомобіль, який розробляли для ринків, що розвиваються. Зате є великий 10-дюймовий сенсорний монітор, у якого швидкі реакції на дотики. Функцій багато, відразу у всіх і не розберешся. З найкорисніших — карта навігації і можливість підключення смартфона. Є й така штука, як вибір кольорів підсвічування салону.

ЇЗДОВІ СМАКИ

Сидіння «японця» - з хорошою бічною підтримка: в крутих поворотах валики чіпко тримають корпус, і це дарує відчуття стабільності на дорозі. А ось у крісел «корейця» абсолютно звичайний профіль: на Seltos крутих віражів краще не закладати. Зате тут є не тільки трирівневий обігрів, але і вентиляція! Таку опцію в класі ще пошукати.

Що стосується систем помічників водієві, то нашу пару забезпечили проекційними дисплеями, на які виводиться інформація про швидкість руху. Дуже зручно – менше відволікаєшся від дороги, ніж, коли кидаєш погляд на панель приладів.

«Кореєць» виділяється пакетом безпеки Drive Wise. Дуже хороший рідкісний в сегменті адаптивний «круїз», чудово працює не тільки на трасах, але і в міських пробках; системи утримання в смузі, контролю втоми водія і допомоги при виїзді з паркування заднім ходом. Японський конкурент таким набором похвалитися не може.

Що стосується силових агрегатів, то вони співставні за потужністю. Під капотом Eclipse Cross працює наддувний 1,5-літровий мотор в 150 сил, спарений з варіатором, а Seltos має 2-літровим бензиновим агрегатом 149 «коней», в пару до якого теж приставлена безступінчата трансмісія.

фото: Максим Гомянин

Eclipse Cross смачніше на розгоні і це не дивно, адже полку моменту починається з 2000 об/хв. А ось прискорення Seltos не бадьорить. Машина набирає хід ніби знехотя. Спорт-режим помітно виправляє ситуацію, але не до жвавості гоночного авто. Вся справа в налаштуваннях варіатора. Мабуть, корейські інженери вирішили його поберегти, продовжуючи ресурс і налаштувавши трансмісію так, щоб при старті зі світлофорів не було пробуксовок.

З «їзді» Mitsubishi «японець» управляється гостріше і азартніше, а ось Seltos багато вальяжнее і опирається агресивного водіння. Ну а налаштування підвіски близькі. На рівній дорозі претензій до машин немає, а на грунтовці Seltos здався трохи м'якше і комфортніше. У Eclipse Cross більш щільна ходова, яка надає кросовер непоганими їздовими звичками, і робить машину жорсткої на грунтовці. Тут вже нічого не поробиш.

ЩО ПОЧІМ

Вартість базового моноприводної Eclipse Cross починається від 1 970 000 рублів, а за версію з повним приводом просять мінімум 2 112 000 рублів. При цьому вибір силових агрегатів «японця» зведений до мінімуму. У нього єдиний наддувний 1,5-літровий мотор (150 л. с.) і варіатор.

KIA Seltos помітно багатший, і в його арсеналі є мотори на будь-який смак: 1,6-літрові агрегати потужністю 121 і 123 к. с., 2-літровий «атмосферник» 149 к. с., а також наддувний 1,6 T-GDI, розвиває 177 к. с. Вибір трансмісій теж вражає. В наявність «механіка», варіатор, «автомат» і роботизована коробка передач. Та й прайси явно привабливіше. Мінімальна ціна — 1 129 900 рублів. А повнопривідний варіант обійдеться в 1 269 900 рублів.

...Корейська KIA Seltos крім ціни бере ще й багатством оснащення, сучасними електронними системами і оригінальною зовнішністю. Ну а Mitsubishi Eclipse Cross виразно задерикуватіше в їздових дисциплінах. А що з цього більше по душі — вирішувати вам.

Максим Гомянин



Категория: Авто советы