Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

>

Як доглядати за автомобільним кондиціонером: Поради


Опубликованно 14.07.2020 06:28

Як доглядати за автомобільним кондиціонером: Поради

Ми вже обговорювали, як охолодити машину без кондиціонера. Але щасливі володарі такого корисного пристрою не повинні спочивати на лаврах. Адже в час, коли на вулиці спека, а коронавірус не зменшує своїх темпів, не доглянутий кондиціонер може сприяти розмноженню “зарази“ всередині приладу.

Отже, що ж потрібно зробити, щоб утримувати кондиціонер автомобіля в порядку? Пам'ятайте про регулярність обслуговування кондиціонера

Найчастіше на спеціалізований сервіс потрібно звертатися раз на рік. Фахівці проведуть діагностику системи, дозаполнят холодоагентом (найчастіше це фреон), перевіряють рівень олії в компресорі.

Зазвичай діагностику проводять на початку сезону спеки. У цьому році погода вражає своєю нестабільністю, так що якщо ви ще не встигли відвідати ТОЙ кондиціонера – зараз саме час.

Кондиціонер потребує антибактеріальної обробки

Повітряний фільтр кондиціонера забезпечує очищення надходження в салон автомобіля повітря. Якщо не проводити очищення і дез обробку фільтра, кондиціонер стане розсадником хвороботворних бактерій. Ви будете вдихати різні шкідливі організми і грибки, які можуть послабити імунітет і привести до хвороби. Заміну фільтра в деяких ТЗ можна зробити самостійно, але іноді потрібно звернутися до професіоналів. Також, не зайвим буде обзавестися балоном дезінфектора, яким можна самостійно обробляти кондиціонер.

Відмова від користування кондиціонером може привести до поломки системи

Не працює фреон всередині системи випаровується (до 8% втрати фреону за рік), а масло не надходить для змащення системи. Якщо занадто довго не користуватися системою, можна отримати неприємності при спробі її включити. Експерти рекомендують, навіть взимку знайдіть тепле місце (+5 градусів) і хоча б інколи “проганяйте“ кондиціонер у машині.

Якщо ваша машина має малопотужний двигун, вимикайте кондиціонер при великих навантаженнях

Компресор кондиціонера використовує потужність двигуна авто і призводить до підвищеного витраті палива. Якщо ви володієте машиною зі скромними силовими характеристиками, то вимикайте систему кондиціонування повітря перед великими навантаженнями, наприклад, перед підйомом на гору.

Раніше ми повідомляли, що неправильно вибраний відеореєстратор не принесе користі водієві.

Хочете знати важливі та актуальні новини раніше за всіх? Підписуйтесь на Bigmir)net на Facebook і Telegram



Категория: Авто советы