Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

>

Зміна водійського посвідчення, запропоноване МВС, допоможе уникнути проблем за кордоном


Опубликованно 12.07.2020 15:52

Зміна водійського посвідчення, запропоноване МВС, допоможе уникнути проблем за кордоном

Отже, МВС підготувало поправки в раніше прийняті відомством нормативні акти, що стосуються допуску транспортних засобів та водіїв до участі в дорожньому русі. Очікується, що після прийняття поправок зміниться зовнішній вигляд видаються в Росії водійських посвідчень.

Якщо зараз на лицьовій стороні пластикової картки, вище особистих даних власника, нанесена тільки напис «посвідчення водія», то після прийняття поправок вона буде дублюватися двома мовами - французькою та англійською («Permis de Conduire» і «Driving Licence»). Написи будуть виконуватися бузковим кольором і розміщуватися в три рядки.

За словами автоюриста Сергія Радька, зміна зовнішнього вигляду посвідчення повинно підвищити рівень взаєморозуміння за кордоном:

- Взагалі, напис французькою мовою у водійському посвідченні була завжди. Проте в 2018 році я поміняв свої права і виявив, що ця напис зник. Повернення написи французькою мовою я тільки вітаю, так як це відповідає міжнародній конвенції про дорожній рух. Поява написи англійською мовою зайвою не буде, тому що в різних країнах фраза «водійські права» звучить по-різному. Поява написів на двох іноземних мовах знизить ризик проблем з поліцією або орендою автомобіля за кордоном. Але, якщо чесно, у мене і зі старими правами не було ніяких проблем, - пояснив автоюрист Сергій Радько.

Крім того, свідоцтво про реєстрацію автомобіля планується вносити відомості про потужності його двигуна і строк державної реєстрації для транспортних засобів, поставлених на облік на обмежений термін.

- Я не зовсім розумію, в чому тут новина? Графа про потужності двигуна є і зараз... Вносити дані про термін реєстрації — напевно, правильне рішення. Це буде зайвим нагадуванням. Хоча, той, хто поставив транспортний засіб на тимчасовий облік, навряд чи буде заглядати в свідоцтво про реєстрацію автомобіля, - пояснив автоюрист.

Він також зазначив, що оновлені права будуть видаватися поступово — ніяких складностей з цим бути не повинно:

- Старі права будуть діяти до їх планової заміни. Не думаю, що всім скажуть у триденний термін звернутися за новими правами.

Дарина Федотова



Категория: Авто советы