Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

>

Активісти запропонували віддати частину паркувальних місць під літні веранди


Опубликованно 10.07.2020 04:16

Активісти запропонували віддати частину паркувальних місць під літні веранди

Як розповів «МК» автор ідеї - керівник експертного центру Пробок.немає Олександр Шумський, поки в Росії парклеты не встановлювалися, пілотний проект тільки узгоджується з префектурою і транспортними фахівцями транспорту. З допомогою парклетов можна робити комфортні літні веранди кафе чи інші тимчасові громадські точки тяжіння.

- Зараз є два ресторани в центрі, з якими ми робимо дизайн-проекти, - каже Шумський. – Шукаємо ще інші кафе. Йде узгодження з владою міста, ідея їм сподобалася, але потрібно дивитися по кожному адресою індивідуально. Ми розглядаємо вулиці, де є, наприклад, 200 паркувальних місць і ми забираємо тільки два. Парклеты встановлюють тимчасово в кишенях або на парковці вздовж дороги. Але потрібно розуміти, що ніхто не збирається у автомобілістів забирати всі місця.

Шумський зазначив, що щодо безпеки людей, відпочиваючих на території парклетов, хвилюватися не варто. Теоретично, недобросовісний водій може в'їхати і в під'їзд, і в кафе на тротуарі – це непередбачувані речі. Тим не менше, потрібно врахувати, що конструкція парклета так чи інакше є гасителем удару. Крім того, вони, можливо, будуть підсвічуватися або позначатися як-то спеціальним чином для привертання уваги водія.

Катерина Степанова Заголовок в газеті: Відпочиваючим городянам дозволять «припаркуватися» Опублікований в газеті "Московський комсомолець" №28306 від 9 липня 2020



Категория: Авто советы